Receptek

 Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.

 A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, és sütőpapírra sorakoztatjuk.

 Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.

 A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba.

 Végül vaníliás porcukrot szitálunk a tetejére. (30 db linzer lesz belőle.)

 

  • Sütés hőfoka180 °C
  • Sűtés ideje10 perc